Taping

In het lichaam is alles met elkaar verbonden en heeft het ene noodzakelijkerwijs een impact op het andere. Zo weten we ondertussen dat spieren niet alleen voor beweging instaan, maar ook voor een vlotte bloed- en lymfedoorstroming. Als we die beweging zouden onderbreken, dan heeft dat een impact op de doorstroming. Vanuit die optiek werken kinesisten en sportmasseurs reeds jaren met kinesiotape, tape die beweging bevordert en spierpijn verhelpt

Bewegen naar herstel
Met medical taping zorg ik ervoor dat je spierpijn afneemt en je toch nog kan bewegen. Door de tape op bepaalde punten op je spieren aan te brengen, kan de druk daarop verlicht worden. Je zal meteen merken dat de pijn ook veel minder is omdat we met tape de circulatie in en rond de spier aanwakkeren en het weefsel sneller kunnen laten herstellen. Je zal sneller en beter kunnen bewegen en de hersteltijd fel kunnen inkorten. Ideaal voor de actieve sporter dus.

CureTape
Voor taping gebruik ik CureTape. Ik heb dat merk gekozen omdat het beantwoordt aan de strenge eisen die sporters vragen (Medical Device Class 1). Zo is de tape gemaakt van elastisch katoen en een antiallergische kleeflaag, zodat die zorgeloos kan gedragen worden. Om het herstel alle kansen te geven, is deze kinesiotape bovendien ventilerend en waterresistent, zodat hij gedurende langere tijd op het lichaam kan blijven.

Medical taping